هل تعلم لماذا لا تنتهي صلاحية العسل؟!
العسل فيه خاصية فريدة دي لانه ف النهاية هو سكر بس مختلف عن السكر الابيض العادي
لانه لا يحتوي على مياه كتييره
وبسبب انخفاض معدل الرطوبة
فإن البكتيريا والكائنات الدقيقة
اللي بتسبب تغيير الغذاء وتفسده
مش بتقدر تتكاثر في بيشة جافة زي العسل .
وكمان العسل منتج حمضي يتراوح فيه مستوى الحموضة بين
3.26 و4.48
والنسبة دي مرتفعة بتقتل او تبعد كل البكتيريا اللي بتحاول ان تتكاثر فيه
ولو حفظتي العسل بالطريقة الصحيحة ف وعاء بلوري مغلق بشكل محكم
مش هيتعرض للرطوبة اللي تفسده وهيبقي صالح مدة طوييييلة .
_______________
ايمان البنداري